För dig som gillar dans finns allt ifrån dancehall till balett. Ett alldeles speciellt möte, där det bara är du och dansaren på plats eller en workshop där du själv får röra på dig. Du väljer själv, här finns fem tips på dans i vårt program, men det finns mycket mer. Hela programmet finns här.

En del av programpunkterna kräver platsbokning. Biljetter är gratis och går att boka från den 10 augusti.

One on one på GöteborgsOperan

One on One

En dansföreställning bara för dig. På GöteborgsOperans lilla scen möter dansare ur GöteborgsOperans Danskompani varsin åskådare som får en unik upplevelse. Ett oförglömligt möte på tu man hand.

GöteborgsOperan, Lilla scenen, lördag 21 augusti, 12-17

Pity

PITY med Iraqi bodies

Iraqi bodies bjuder på den fjärde uppsättningen av en föreställning där gränslandet mellan rörelse, gest, dans och fysisk teater utforskas. Det handlar om en av tragedins grundpelare, ömkan, som tar sig uttryck genom Shakespeares pjäs ’Othello’. Verket är en kontemplation kring frihet när allt hopp tycks tyna bort.

Teater Trixter, lördag 21 augusti, 19-20

Till gagn, prydnad och lust

Till gagn, prydnad och lust

Dramatiserad dansföreställning med renässansdansgruppen Fioretto. Känn historiens vingslag i dansföreställningen som utspelar sig i 1600-talets Göteborg. Föreställningen utspelar sig hemma hos Nils och Magdalena Stiernsköld. Tillsammans med Johan Skytte med familj och van Dijck väntar de på att kungen ska infinna sig för att underteckna Göteborgs fasta privilegiebrev.

Kronhuset, lördag 21 och söndag 22 augusti, start klockan 13.

Dansande hjärtan

Dansande Hjärtan

Scenkonstkollektivet Big Wind bjuder in till en lustfylld workshop med dans, teater och musik. Workshoppen vänder sig till dig som är 7-18 år och har särskilda behov. I lekfulla övningar får du möta naturkrafter, magi och kärlek. Fyra dansare och skådespelare leder varsamt in dig med grupp i en magisk värld av rörelse och sång. 

Konstepidemin, Söndag 22 augusti, start 11 och 14

Prova på dancehall

Prova på dancehall

Lär dig nya danssteg med Essence of hiphop i Kviberg! Dancehall är en genre av Jamaicansk populärmusik som började på sent 1970-tal. Musiken har också gett upphov till dansstilen dancehall. Många dansrörelser som man kan se i hip-hop är variationer av dancehall. Du får prova på dansen som är en blandning av club-steg med influenser från afrikansk dans, hip-hop och latinodanser. 

Kviberg, Fryshuset, lördag 21 augusti, 16-17

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.