Vårt största kalas någonsin. Till ytan.

I år flyttar Kulturkalaset ut till flera nya platser och stadsdelar. Vi säger hej till Kviberg, Vega Bryggeri och Världslitteraturhuset. Och till hela internet.

Allégården

Måndag till fredag bedriver olika föreningar verksamhet i Allégården. Det kan vara gymnastik, vävning, stafflimålning, keramik, hobby, schack, bridge och körsång.

Södra Allégatan 4, 413 01 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Atalante

Atalante är en konstnärsdriven scen och en mötesplats där det nyskapande och innovativa uppmuntras. I fokus står den samtida scenkonsten med nutida koreografi och experimentell musik. Det ges även plats för film, konst och festivaler där det finns utrymme för kulturdebatter och samtalsbarer.

Övre Husargatan 1, 411 22 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Avalon

På feng shui-certifierade Avalon Hotel är inredning, ljus, doft och ljud i fokus. Med sitt läge på Kungsportsplatsen ligger hotellet mitt i centrum. Avalon Hotel är en oas av inspiration som utgör en perfekt utgångspunkt och träffyta för shopping, kultur, nöjen, nattliv och ett brusande folkliv.

Kungstorget 9, 411 17 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Berzelius Bar & Matsal

Berzelius Bar & Matsal är ett svenskt brasserie beläget i hjärtat av stadsdelen Lorensberg med närhet till Svenska Mässan, Liseberg, Scandinavium och Avenyn.

Södra vägen 20, 412 54 Göteborg

Blå Stället

Blå stället är en mötesplats mitt i Angered Centrum, för alla som är intresserade av någon form av kultur. Musik, dans, skapande, samhälle, och mycket mer.

Angereds torg 13, 424 65 Angered

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Brewhouse

Brewhouse Kulturfabrik kombinerar en rå fabriksmiljö med glittrande kristallkronor och röda sammetsdraperier. Här finns Brewhouse Arena med sina klubbar, konserter och mässor, jämsides med ett 60-tal talang- och företagsutveckling för kreatörer, innovatörer, företagare och startups inom en mängd olika kreativa branscher. Brewhouse Arena har gjort sig känt som en av Göteborgs mest populära mötesplatser och är också värd för moderna konsert- och evenemangsupplevelser.

Åvägen 24, 412 51 Göteborg

Folkets Hus Hammarkullen

Folkets Hus Hammarkullen är en ideell förening som bildades 1976, när Hammarkulleborna såg att det behövdes lokaler för gemenskap, möten, studier och aktiviteter. Föreningen fick sitt hus 1986 och har sedan dess varit ett nav i Hammarkullen. Här tränar dansgrupperna, här har föreningarna möten och studiecirklar, här hålls fester, bröllop och minnesstunder.

Hammarkulletorget 62 B, 424 37 Angered

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Frölunda Kulturhus

Kulturarrangemang och utställningar avlöser varandra och bildar ett digert program. Musikarrangemang för olika smaker, tedanser, teater- dans- och bioföreställningar för både stora och små, föredrag och samtal, öppna verkstäder med olika teman, slöjdarsöndagar, måleri med mera.

Valthornsgatan 13, 421 46 Västra Frölunda

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Glasateljén

Verkstad för glasmålning och mosaik. Här i Glasateljén kan ni arbeta tillsammans och skapa ett gemensamt konstverk i form av en mosaikbild, ett mosaikbord eller en spegel som kan utsmycka kontoret eller fikarummet.

Erik Dahlbergsgatan 17A, 411 26 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Gustaf Adolfs Torg

Gustaf Adolfs torg ligger i stadsdelen Nordstaden i centrala Göteborg vid Stora Hamnkanalen. Det kallades Stora torget eller Stortorget fram till 1854 då Bengt Erland Fogelbergs staty av stadens grundare, kung Gustav II Adolf, placerades på torget.

Torggatan 25, 411 05 Göteborg

Götaplatsen

Götaplatsen är en stor öppen plats i södra ändan av Kungsportsavenyen i stadsdelen Lorensberg i Göteborg. Här ligger några av stadens större kulturinstitutioner så som stadsteatern, stadsbiblioteket, konstmuseet, konsthallen och konserthuset. Mitt på Götaplatsen ligger dessutom Göteborgborgs mest kända staty, den ikoniska Poseidon av konstnären Carl Milles.

Götaplatsen, Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Göteborgs Konstförening

Göteborgs Konstförening grundades 1854 och har varit en mötesplats för konstintresserade i mer än 150 år. Göteborgs Konstförening är en ideell förening med uppgift att stimulera konstlivet och främja intresset för bildande konst i Göteborgsregionen.

Kastellgatan 9, 413 07 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Göteborgs Konstmuseum

Ett av norra Europas främsta museer för bildkonst.
Göteborgs konstmuseum har tre stjärnor i Michelin Green Guide.
2018 tilldelades museet utmärkelsen “Årets Museum” av Sveriges Museer tillsammans med Svenska ICOM (International Council of Museums).

Götaplatsen 6, 412 56 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

GöteborgsOperan

Med en unik blandning av opera, nutida dans, musikal och konsert är Göteborgs­Operan ett nytänkande operahus. Klassiska titlar blandas med mer samtida, populära verk. Konstformer möts och berikar varandra. Publiken är bred och scenerna lockar artister och team från hela världen. Här skapas uppsättningar på högsta konstnärliga nivå som väcker uppmärksamhet också utanför landets gränser.

Christina Nilsson gata, 411 04 Göteborg

Hagateatern

På denna lilla kvartersteater, centralt belägen vid Järntorget, sitter många kulturår i väggarna. Byggd som biograf under 1910-talet och omgjord till barnteater under 1980-talet, för att slutligen invigas under sitt nuvarande namn Hagateatern 2003. Varje år har minst två föreställningar premiär och teatern välkomnar även flera intressanta gästspel såsom seminarier, debatter, readings och mycket mer.

Södra Allégatan 4, 413 01 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Improverket – Kvartersscenen 2Lång

Kvartersscenen 2lång är en teaterscen för underhållning, musik, improvisationsteater och massa annat. Här finns bar, mat och en riktigt go stämning. En kvartersscen, helt enkelt! 2lång har även teaterskola och kurser i improvisationsteater.

Andra Långgatan 30, 413 27 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Kajskjul 8

Kajskjul 8 är en av stadens största showrestauranger. Bistron är öppen under sommaren, på menyn finns då både västkustska pärlor och enklare favoriter. Kajskjul 8 hälsar dig varmt välkommen till ett hamnskjul från 1880-talet fyllt med underhållning, glada människor, god mat och dryck!

Packhusplatsen 11, 411 13 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Konserthuset

I Göteborgs Konserthus är det full aktivitet året om. I den fina byggnaden, som har fått lovord för sin akustik, huserar Sveriges Nationalorkester, Göteborgs Symfoniker. Göteborgs Konserthus är en världsberömd byggnad från 1935 med banbrytande arkitektonisk utformning. Stora salens akustik räknas fortfarande till en av världens bästa. Konserthuset är beläget på Götaplatsen och samsas här med Stadsteatern, Göteborgs konstmuseum och den ståtliga Poseidon.

Götaplatsen 8, 412 56 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Konstepidemin

Konstepidemin är en förening och ett ateljéområde i Göteborg som 1987 flyttade in i tidigare Barn- och ungdomspsykiatrins lokaler i det gamla epidemisjukhuset vid Konstepidemins väg vid Linnéplatsen. Förutom ett hundratal ateljéer finns även gallerier och en restaurang.

Konstepidemins väg 6, 413 14 Göteborg

Kronhuset

Det gamla Kronhuset bakom Gustaf Adolfs torg är en av stadens äldsta bevarade byggnader. Det byggdes i mitten av 1600-talet som magasin för militärens uniformer och annat krigsmateriel. Nu är det ett levande hantverkscentrum i historiska lokaler.

Kronhusgatan 1D, 411 13 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Kulturhuset Kåken

Varmt välkommen till ditt offentliga vardagsrum – Kulturhuset Kåken. Här skapar vi tillsammans en attraktiv, trivsam och sjudande mötesplats full av kultur.

Kålltorpsgatan 2, 416 52 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Kulturhuset Vingen

Här hittar du bland annat bibliotek, biograf, sång- och dansundervisning, teater, konferenslokaler, kafé och restauranger. Det finns även en 131 kvm stor utställningshall, med konst från både professionella konstnärer och hobbymålare.

Amhultsvägen 7, 423 37 Torslanda

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Kviberg

Kviberg är en stadsdel i Göteborg, strax norr om Säveån, mellan Kortedala och Gamlestaden i nordöstra delen av Göteborg. Området har en areal på 288 hektar och huserar idag, förutom de gamla kasernhusen, Serneke Arena och stora idrottsområden.

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Lorensbergsparken

Lorensbergsparken är i dag ett kvarter stort område som ligger mellan Kungsportsavenyn, Södra vägen, Berzeliigatan och Engelbrektsgatan i stadsdelen Lorensberg i Göteborg. En lummig park bara ett stenkast från Avenyn.

Engelbrektsgatan, 411 37 Göteborg

Musikens Hus

Musikens Hus är ett fristående musik- och kulturhus i kooperativ regi, och har som vision att “skapa förutsättningar för en aktiv och utvecklande musikkultur för Göteborgs invånare”. Musikens Hus slår upp portarna för dig som är sugen på riktigt bra konsertupplevelser, med liveakter och dj:s inom olika genrer. Verksamheten ligger i ett kulturkluster med flera kulturaktörer.

Djurgårdsgatan 13, 413 18 Göteborg

Masthuggsteatern

Masthuggsteatern är en av Sveriges största fria teatrar och producerar scenkonst för barn, unga och vuxna sedan 1992. Gruppen arbetar med olika slags metoder, material och formuttryck. Man satsar också mycket på nyskriven svensk dramatik.

Masthuggsterrassen 3, 413 18 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Paddan

Gå ombord på de klassiska sightseeingbåtarna mitt i city vid Kungsportsplatsen och upplev den gamla vallgraven och kanalerna ifrån 1600-talet och historien kring Göteborgs uppbyggnad och försvar. Under färden passeras sevärdheter såsom GöteborgsOperan, Feskekörka, Läppstiftet, de gamla varvsområdena och gröna parker.

Kungsportsplatsen, 411 10 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Park Lane

Park Lane är en klassiker på Avenyn med krogshow, nattklubb och restaurang. Inled kvällen med en färgsprakande showkväll med mat, dryck och underhållning i toppklass.

Kungsportsavenyen 38, 411 36 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Pustervik

Konsertlokal, nattklubb och bar på Järntorget. Pustervik har sedan 1920-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och under 90-talet var det en teaterscen.

Järntorgsgatan 12, 413 01 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Quality Hotel Panorama

Quality Hotel Panorama är högt beläget med närhet till Liseberg, Scandinavium, Universeum och Avenyn. Härifrån har man gångavstånd till Göteborgs breda utbud och den pulserande innerstaden.

Eklandagatan 51-53, 412 61 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Quality Hotel Waterfront

Bo i ett gammalt bryggeri vid Göta Älvs strand. Hotellet ligger i Klippans Kulturreservat och under två sekel var den stora tegelbyggnaden ett porterbryggeri med världsrykte.

Adolf Edelsvärds gata 10, 414 51 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Radisson Blu Riverside

Med ett perfekt läge vid vattenkanten på Lindholmen i Göteborg ligger Radisson Blu Riverside Hotel. Hotellet är en naturlig mötesplats för både privatgästen, affärsgästen och konferensgästen. Du tar dig enkelt och smidigt in till centrum med kollektivtrafik, välj mellan att ta färjan eller bussen på 5–10 minuter.

Lindholmspiren 4, 417 56 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Radisson Blu Scandinavia

Radisson Blu Scandinavia Hotel ligger mycket centralt beläget mitt i Göteborgs hjärta med shopping, sevärdheter och affärsdistrikt inom bekvämt gångavstånd. Centralstationen med flygbussar, tåg och spårvagnar ligger mitt emot hotellet.

Södra Hamngatan 59, 401 24 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Rymdtorget i Bergsjön

Rymdtorget är ett torg i stadsdelen Bergsjön i Göteborg. Det byggdes 1970.

Rymdtorget, 415 19 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Röhsska Museet

Röhsska museet öppnade 1916 och är Sveriges enda specialmuseum för design- och konsthantverk. Museet samlar på historik och samtida design- och konsthantverk för att skapa mening i formens historia.

Vasagatan 37 – 39, 400 15 Göteborg

Slottsskogsvallen

Slottsskogsvallen, även Slottsskogsvallens idrottscentrum är en fotbolls- och friidrottsanläggning i stadsdelen Slottsskogen i sydvästra Göteborg. Inom anläggningen finns bastu, boulebana, fysisk aktivitet på recept, friidrottsarena, gruppträning, aktivitetspass, gym, juniorträning och motionsspår.

Slottsskogspromenaden, 414 76 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Stadsbiblioteket

Göteborgs mest välbesökta kulturinstitution. På Stadsbiblioteket kan du låna böcker, film, musik och tidskrifter, spela tv-spel, läsa dagstidningar och mycket mer. Huset har hundratals arrangemang per år, såsom författar- och poesisamtal, skrivarkurser, teater, filmvisningar och mycket mer. Allt är gratis.

Götaplatsen 3, 412 56 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Stora Hamnkanalen

Stora Hamn byggdes mellan åren 1620-1622 med hjälp av holländsk arbetsledning. Det var Göteborgs Hamn i 200 år och längs med kajkanten bodde Göteborgs förnämsta, ofta med egen brygga ner till vattnet. Allteftersom växte paradbyggnader fram så som Rådhuset, Börsen, Stadshuset etc. När broarna byggdes försvann handeln i kanalen. Idag trafikeras Stora Hamnkanalen mest av Paddan, Let’s Boat och kayaker.

Norra Hamnkanalen, 411 14 GöteborgStora Teatern

Här upplever du allt från nycirkus till världsmusik-konserter och filosofiska samtal. Ambitionen är att vara en plats för kulturintresserade med ett rikt utbud, bestående av det mest underhållande, samtida, utmanande och ibland oväntade inom cirkus, teater, scenkonst, musik och samtal.

Kungsparken 1, 411 36 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Teater Jaguar

Visionen var då och är nu att göra meningsfull teater för unga med mottot att ta unga tankar på allvar. Teater Jaguar erbjuder främst nyskriven dramatik med ett poetiskt och lekfullt scenspråk. Med fantasieggande scenografi tillsammans med nyskapad musik och koreografi är målet att alla i publiken skall bli sedda.

Storgatan 3, 411 24 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Teater Trixter

Förutom egenproducerade föreställningar arrangerar Teater Trixter utställningar och samtalskvällarna LYSSNA! – ofta på teman som berör en pågående föreställning. Teater Trixter har sedan starten 1990 satt upp två till tre pjäser per år.

Masthamnsgatan 17, 413 27 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Thörnströms Privata Rum

Privata Rum öppnade 2009 och drivs av Håkan och Anne Thörnström. Hos Privata Rum upplever du samma njutning som på en stjärnkrog, men under lite mer privata former. Hos Privata Rum kan du traktera ditt företag, skämma bort dina kunder eller fira med hela släkten. Mat och dryck bestämmer vi tillsammans. Bjud till stjärnfest med en personlig prägel. 

Postgatan 2, 411 13 Göteborg

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Här finns tusentals rosor, dekorativa tapetgrupper och lummiga woodlands. I det magnifika glaspalatset Palmhuset från 1878 huserar exotiska växter i skönt medelhavsklimat. Trädgårdsföreningen har även en stjärna i Michelin Green Guide.

Slussgatan 1, 411 06 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Vega Bryggeri

De gamla fabrikskvarteren på Ringön, längs Göta Älvs nordöstra kant, fylls på med alltfler spännande verksamheter. En av dessa är Vega Bryggeri där man brygger öl enligt gamla traditioner i kombination med innovativa ideér och nyfikenhet inför det nya. Humligt, fruktigt, knäckigt, krispigt, friskt och blommigt – och Göteborgskt.

Manufakturgatan 2, 417 07 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Världskulturmuseet

På Världskulturmuseet möter du världen. Museet varvar historiska händelser med dagsaktuella frågor och erbjuder hela familjen en upplevelse som berör. Museet är en plats för små och stora frågor, och för nyfikenhet och dialog. I den prisbelönta byggnaden upplever du en blandning av internationell arkitektur, samtidskonst, djupt allvar och spännande aktiviteter.

Södra Vägen 54, 412 54 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Världslitteraturhuset

Världslitteraturhuset är ett folkbibliotek, som ligger vid Gamlestads torg i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Bibliotekets fokus är på det mångspråkiga. Det invigdes den 1 december 2018. I Världslitteraturhuset finns tre våningar med mycket mångspråkig litteratur, böcker på svenska, film, spel, ljudböcker och tidskrifter. På den fjärde våningen finns en hörsal för arrangemang.

Gamlestadstorget 11, 415 03 Göteborg

Karta och vägbeskrivning (Google Maps)

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.