graffitti_2019

Foto: Julius Cederdahl

Göteborgs Kulturkalas ställs in 2020

4 juni 2020

Med anledning av den pågående Covid-19-pandemin har Göteborg & Co idag beslutat att ställa in årets upplaga av Göteborgs Kulturkalas. Strategin har varit att hålla ut så länge som möjligt för att invänta en eventuell öppning av de rådande restriktionerna och riktlinjerna. Nu finns dessvärre ingen möjlighet att genomföra en så stor publik festival med anledning av riskerna för smittspridning.

Vi kommer istället att planera för genomförandet av en mindre version av Kulturkalaset senare i år – Julkalaset, som är tänkt att pågå mellan den 4–6 december. Vi hoppas att alla, aktörer och besökare, vill vara med. Kulturkalaset och Göteborg & Co vill på detta vis skapa ett alternativ som tydligt bidrar till kulturlivets möjligheter att få fart på kulturbesöken efter en lång tid av nedstängda biografer, teatrar, konsertsalar etc. Vi återkommer längre fram med mer information om detta. Håll utkik!

Var rädda om varandra!

Varma hälsningar och mycket kärlek  ❤

Från oss på Göteborgs Kulturkalas, en verksamhet på Göteborg & Co – en del av Göteborgs Stad

Konst- och kulturaktörer, vill ni vara med på Kulturkalasets julupplaga – Julkalaset, 4–6 december?

(Information till konst- och kulturlivets aktörer i Göteborg.)

Vi tänker nu påbörja en inventering hos alla er kulturaktörer/kulturinstitutioner/kulturutövare i Göteborg, med förfrågan om medverkan med program under ett alternativ till Kulturkalaset – Julkalaset, med planerat genomförande den 4–6 december 2020. Vår tanke är att samla hela kulturlivet i Göteborg under första helgen i december och då öppna upp dörrarna till allt konst- och kulturutbud för alla göteborgare och besökare. I detta ingår särskilda avtal med alla intresserade aktörer och att i det boka upp alla platser, salonger, scener, lokaler, etc.  I samband med Julkalaset skulle vi särskilt uppskatta arrangemang av extra föreställningar och andra programpunkter, som seminarier och rundvandringar för besökarna.

Om ni är en kulturaktör i Göteborg som är intresserade att medverka vid Julkalaset, kontakta oss med intresseanmälan om detta via e-mail, senast 15 juni till kulturkalaset@goteborg.com. Därefter kommer vi att skicka ut en enkät till alla som anmält intresse. Vi kan i dagsläget inte ta emot faktiska bokningar, vi återkommer med ett startdatum för programbokningar längre fram.

Läs pressmeddelandet

Dela nyheten i sociala medier!

Andra nyheter

Följ Göteborgs Kulturkalas!

Få senaste nytt först!

Vilka programpunkter blir det i år? Vad är det för nyheter? Ladda upp inför årets festival tillsammans med oss på sociala medier, så får du alltid veta det senaste!