Om festivalen

Öppet för alla och helt gratis

Göteborgs Kulturkalas är med upp till 1,7 miljoner besök en av Nordens största kulturfestivaler. Under festivalen förvandlas Göteborgs gator och torg till festivalplatser, där besökarna utan kostnad kan frossa i ett rikt utbud av kultur: opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur, film och mycket mer. Här samsas olika matkulturer med världsartister och lokala band.

Festivalen är miljödiplomerad av Göteborgs Stad, kranmärkt och uppfyller kriterierna för Fairtrade City Göteborg. Alla matförsäljare som har tillstånd att sälja mat på festivalens område uppfyller höga miljökrav.

Göteborgs Kulturkalas produceras av Göteborg & Co med stöd av Göteborgs Stad och Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad. Festivalen finansieras också tillsammans med Kulturkalasets partner, och programutbudet presenteras tillsammans med kulturlivet i Göteborg och Västra Götalands län.

Kulturkalaset vill inspirera alla besökare att upptäcka något nytt och fortsätta att uppleva stadens kulturutbud under resten av året.

Kulturkalasets uppdrag

Kulturkalaset har som uppdrag att bjuda på ett årligt kalas som bidrar till ett varmare, mänskligare och roligare samhälle.

Genom evenemangets kraft uppmärksammas och stärks det rika kulturutbudet som bidrar till att Göteborg och Västra Götaland blir än mer attraktiva att leva och verka i, samt att besöka.

Vill du bli partner till Göteborgs Kulturkalas?

Kulturkalaset är glädje, energi och kvalitet! Som en av Nordens största kulturfestivaler är vi en mötesplats för alla. Dessutom gör vi nytta – både socialt, ekonomiskt och ekologiskt.

Vill du och ditt företag associeras med våra värden? Nå ut till våra målgrupper? Festivalen söker ständigt nya samarbetspartners. Tveka inte att höra av er om ni vill vara med.

Vill du veta mer om Göteborgs Kulturkalas?

Ladda ner våra rapporter som PDF-filer här!

Kontakt

Allmänna frågor

För allmänna frågor kan du ringa vår växel som kommer att koppla dig till rätt person, alternativt maila oss. Söker du någon särskild hittar du kontaktuppgifter till de flesta av festivalens medarbetare längre ned på denna sida.

Telefon:
031-368 40 00 (Göteborg & Co:s växel)

Fax:
031-81 10 48

E-postadress:
kulturkalaset@goteborg.com

Postadress

Göteborg & Co
ATT: Göteborgs Kulturkalas
Box 29
401 20 Göteborg

Besöksadress

Göteborg & Co
Mässans gata 8, våning 7
412 51 Göteborg

Säg hej till Göteborgs Kulturkalas i sociala medier!

Både här och runt om på webbplatsen hittar du länkar till våra sociala medier.

Där kan följa oss för att få senaste nytt om festivalen direkt i ditt flöde. Du kan också dela alla våra nyheter, sidor och till och med enskilda programpunkter genom att klicka på symbolerna som finns längst ned på alla våra sidor.

Använd gärna hashtaggarna #goteborgskulturkalas och #kulturkalaset när du skriver om oss i sociala medier.

Vi som jobbar med Göteborgs Kulturkalas

Daina Sakars

Projektkoordinator
daina.sakars@goteborg.com
031 368 42 64

Pauliina Forsling

Mat-, Marknad & Miljökoordinator
pauliina.forsling@goteborg.com
0722 55 75 60

Anna Mjörnvik

Projektledare
anna.mjornvik@goteborg.com
0706 31 38 17

Daniel Johansson

Producent
daniel.johansson@goteborg.com

Birte Niederhaus

Konstnärlig ledare/producent
birte.niederhaus@goteborg.com

Charlott Holmåker

Press- & PR-ansvarig
charlott.holmaker@goteborg.com
0728-56 65 11

Om webbplatsen

Allt innehåll på webbplatsen tillhör Göteborgs Kulturkalas och får inte kopieras utan tillstånd i annat fall än där vi uppmanar till delning på sociala medier.

Information om kakor (cookies)