Kultur som är gratis och öppen för alla

Göteborgs Kulturkalas är med upp till 1,7 miljoner besök en av Nordens största kulturfestivaler. I år blir det streamade konserter och intima föreställningar i stället för enorma festivalplatser och folksamlingar i centrala stan. Besökarna kan utan kostnad frossa i ett rikt utbud av kultur: opera, konst, musik, improteater, slöjd, teater, litteratur, film, idrott och mycket mer. Kulturkalaset vill inspirera alla besökare att upptäcka något nytt och fortsätta att uppleva stadens kulturutbud året om.

Arrangörerna

Göteborgs Kulturkalas produceras av Göteborg & Co, som är en del av Göteborgs Stad. Festivalen finansieras också tillsammans med Kulturkalasets partners och programutbudet presenteras tillsammans med kulturlivet i Göteborg och Västra Götalands län.

Vårt uppdrag

Kulturkalaset har som uppdrag att bjuda på ett årligt kalas som bidrar till ett mänskligare, roligare och mera hållbart samhälle.

Genom evenemangets kraft uppmärksammas och stärks det rika kulturutbudet som bidrar till att Göteborg och Västra Götaland blir än mer attraktiva att leva och verka i, samt att besöka.

Hållbarhet

Kulturkalaset är sedan flera år ett miljödiplomerat evenemang. Det är dessutom ett kranmärkt evenemang som uppfyller kriterierna för Fairtrade City Göteborg.

Festivalfakta


Öppet för alla och gratis

Över 70 festivalplatser

Miljödiplomerad

Fysisk och digital festival

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.