På festivalen

Inför ditt besök

På den här sidan hittar du information som kan vara användbar inför ditt besök och på plats på festivalen.

Festivalkarta

Här kommer du att kunna ta del av Kulturkalasets festivalkarta. Vi återkommer med en aktuell karta när det är dags för festival igen.

Informationstält

Du hittar mycket information här på vår webbsida och i vår tryckta programtidning. Under pågående Kulturkalas har vi också informationstält på stan, dit du är hjärtligt välkommen med dina frågor.

Om det behövs föranmälan eller biljett

För de allra flesta aktiviteter behövs ingen biljett eller föranmälan. I några fall kan till exempel lokalens storlek eller annat utrymme begränsa antalet platser som finns tillgängliga. Då kan du behöva anmäla dig i förväg eller hämta ut en biljett. Biljetterna och föranmälan är gratis.

Observera att Göteborgs Kulturkalas inte har hand om någon föranmälan eller biljettutlämning, det är varje aktivitets arrangör som hanterar det själv.

I de fall biljett eller föranmälan behövs framgår det av aktivitetens beskrivning i programmet här på webbsidan (endast i det digitala programmet, inte den tryckta programtidningen). I beskrivningen kan du också läsa hur du ska göra för att föranmäla dig eller hämta ut biljett. Gå till menyvalet Program (när det finns tillgängligt), klicka dig fram till den aktivitet du är intresserad av och läs där vägledningen för hur du anmäler dig eller hämtar ut en biljett.

Tillgänglighet

Tillgänglighet för alla på lika villkor är viktigt för Göteborgs Kulturkalas. Vi har inte nått hela vägen dit vi vill ännu, men arbetet med tillgänglighetsanpassning fortgår och utvecklas ständigt. Göteborgs Kulturkalas utspelar sig på stadens gator och torg, och genomgående gäller där samma tillgänglighet som den som staden har. Utöver det arbetar Kulturkalaset med:

Tryckt programtidning

Utöver det digitala program som du hittar här på webbsidan (när det är publicerat) tar vi också fram en tryckt programtidning inför varje festival. När den tryckta programtidningen är klar, vilket oftast är i veckan innan festivalstart, kommer den att delas ut till de flesta hushåll i Göteborgs stad. Den kommer då också att kunna hämtas på Göteborgs Turistbyrå och på festivalplatserna under pågående festival.

Här på webbsidan kommer vi också att publicera en bläddringsbar, digital version av den tryckta programtidningen. När den finns tillgänglig kommer du att hitta en klickbar länk till den här.

Detta kan du göra när du besöker Kulturkalaset

Ta med egen matlåda eller mugg

Då får du 10 % rabatt på mat och dryck, gör en insats för miljön och sparar samtidigt pengar. Smart! Om du glömt kan du köpa en matlåda i Bältespännarparken och panta den efteråt. Eller varför inte spara och använda i andra sammanhang?

Välj lokalt, vegetariskt eller veganskt

Att välja lokala alternativ eller äta mindre kött är ett bra sätt att minska din miljöpåverkan. Det finns gott om smarriga lokala, veganska och vegetariska alternativ när du köper mat från våra försäljare.

Gratis vatten vid våra vattenstationer

Kulturkalaset är Kranmärkt, vilket innebär att våra försäljare inte säljer vatten på flaska eller burk. Ta istället med dig din egen flaska och fyll på vid våra vattenstationer. Både gott, billigt och bra för miljön!

Lämna bilen hemma

Dagens biltrafik påverkar både naturen och människors hälsa negativt. Så om du kan – åk kollektivt, cykla eller gå när du besöker Kulturkalaset. Här hittar du Göteborgs kollektivtrafik vasttrafik.se.

Sortera ditt skräp

Genom att sortera vårt avfall kan mycket återvinnas och bli till nya produkter, då sparar vi energi och naturresurser. Kulturkalaset arbetar hårt för att sortera en så stor del som möjligt av festivalens avfall. Du kan hjälpa oss, sorteringsstationer finns på alla festivalplatser.

Ta hand om varandra

På Kulturkalaset samlas människor som annars kanske aldrig skulle ha träffats. Vi är alla en del av Göteborg och under några dagar kan vi tillsammans uppleva kultur och glädje på stadens gator. Ta hand om varandra och passa på att säga hej till någon du inte känner.