Lär dig laga Nigeriansk mat

Nigerianska Familj Kulturförening (NFKF) lär dig laga nigeriansk mat

Kviberg- Övre Kaserngården 6 fredag augusti 20, 14:00 - 16:00
Kviberg- Övre Kaserngården 6 lördag augusti 21, 14:00 - 16:00
Kviberg- Övre Kaserngården 6 söndag augusti 22, 14:00 - 16:00

Evenemanget kräver platsbokning

Bokningen öppnar den 10 augusti kl. 10.

Beskrivning

Prova på att laga kryddig och välsmakande nigeriansk mat! Under den tre dagar långa kursen lär du dig att laga och förbereda en mängd olika nigerianska rätter.

NFKF främjar kultur och medvetenhet om Nigeria och utbildar sina medlemmar att integreras i det svenska samhället. Organisationen jobbar även med andra typer av kultur-, sport- och utbildningsaktiviteter i Göteborg och Västra Götaland.

Medverkande

NFKF-medlemmarna:
Joy Odoh
Sade Onikoyi
Tope Adeboye

Övrigt

Dag 1.
Du lär dig laga stekt ris, plantain och kyckling.
Nigerianskt stekt ris med hackade morötter, sockermajs, gröna bönor och räkor serveras med mogen, stekt plantain och rostad pepparkyckling.
Jollofris, sallad och nötkött.
Nigeriansk jollofris med hackade tomater, tomatpuré, paprika och lök som serveras med grönsakssallad och stekt nötkött.

Dag 2.
Du lär dig laga Garri (kassavaflingor), grönsakssoppa, Egusi och Okrosoppa.
Grönsakssoppa med spenat, kräftor och olja. Egusisoppa med melonfrön, kräftor, spenat och olja. Okrasoppa med Okra, kräftor och palmolja som serveras med kassavaflingor (garri), Yam-mjöl (poundo yam) och torkat yam-mjöl (Amala).

Dag 3.
Du lär dig laga olika typer av bönkakor (bean cakes) från Nigeria. Moimoi och Akara är två typer av bönkakor gjorda med bönor, olja och diverse andra ingredienser.
Du kan äta bönkakorna med olika saker som pepparfisk, ris etc.

Platser


Kviberg- Övre Kaserngården 6

Övre Kaserngården 6, 415 28 Göteborg
Karta och vägbeskrivning (Google maps)

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.