gruppbild-sommarjobbare

Så fort det gick, men så bra det blev

17 augusti 2020

Veckorna går så fort. För bara en stund sen stod vi redo att starta upp Kulturkalasets projekt med sommarjobbare 2020 och nu är det plötsligt redan över. Våra underbara sommarjobbare har gjort sin sista uppgift, varit på sin sista plats och framfört sin sista föreställning. För det här projektet i alla fall. Men även om det har gått fort så har det varit en mycket trevlig och bra upplevelse.

Vi har varit runt om i hela Göteborg, med grupper som städat i vår utemiljö och som inventerat trappor, papperskorgar, cykelbanor med mera i densamma. Vi har turnerat med föreställningsgrupper som framfört sina verk för boende på trygghetsboenden, från öst till väst och norr till söder. Vi har varit ute i ösregn och stekande sol, och allt möjligt väder däremellan.

Såväl miljögruppernas som föreställningsgruppernas arbete har varit ett uppskattat inslag i stadsbilden, och vi är glada att vi valde att låta er redan anlitade sommarjobbare få utföra era arbeten – även om det blev lite andra arbetsuppgifter än ni tänkt er. Kulturkalaset 2020 ställdes in, men vi hoppas att ni ändå fick ut något bra och värdefullt av de tre arbetsveckorna. Ett stort och hjärtligt tack till er alla för era fina insatser!

Och ett lika hjärtligt tack till alla ni kontaktpersoner och publik på de trygghetsboenden vi besökt!

Vi vill också och återigen tacka våra samarbetspartner inom Göteborgs Stad: Arb.Vux, Got Event, Trafikkontoret och Senior Göteborg – utan era insatser skulle detta projekt inte kunnat genomföras. Ett speciellt tack till Trafikkontoret för samarbetsavtalet kring cyklarna Styr & Ställ, som gjorde att vi kunde hjälpa till att inte belasta kollektivtrafiken utan hålla avstånd i dessa tider med COVID-19.

Ta hand om er och glöm inte att hålla avstånd och tvätta händerna!

Dela nyheten i sociala medier!

Andra nyheter

Följ Göteborgs Kulturkalas!

Få senaste nytt först!

Vilka programpunkter blir det i år? Vad är det för nyheter? Ladda upp inför årets festival tillsammans med oss på sociala medier, så får du alltid veta det senaste!