Vanliga frågor

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om Göteborgs Kulturkalas!

Klicka på frågorna nedan för att expandera rutorna och läsa svaren. Hittar du inte svaret på just din fråga är du välkommen att kontakta oss.

2020 års festival är inställd. Vi återkommer med datum för nästa festival.

Festivalen har aktiviteter i många delar av Göteborg men huvudområdet är i stadens centrum.

Karta över festivalplatserna publiceras här på webbsidan. Kartan finns även i den tryckta programtidningen och under festivalen kan du se den på stora skyltar ute på festivalplatserna.

Programmet publiceras digitalt här på webbsidan inför varje års festival, vanligtvis i mitten av juni. När programmet har publicerats hittar du det i menyn, under Program.

Strax innan festivalstart publiceras en tryckt programtidning som distribueras till hushållen i Göteborg. Programtidningen kommer även att finnas tillgänglig att hämta på turistbyrån vid Kungsportsplatsen. Under festivalen finns den också att hämta i de tidningsställ som kommer att finnas utplacerade på festivalplatserna.

När den tryckta programtidningen är färdig kommer den också att publiceras som PDF-fil här på webbsidan, (se meny: På festivalen).

Aktiviteterna under Kulturkalaset är gratis och öppna för alla. Det enda som kostar pengar är den mat och dryck som säljs på festivalens matområden samt de produkter och tjänster som säljs på marknader som anordnas i samband med festivalen.

Du behöver nästan aldrig någon biljett till aktiviteterna på Göteborgs Kulturkalas, då grundprincipen är att allt som sker på festivalen är gratis och öppet för alla.

I de fall en aktivitet har ett begränsat antal platser per tillfälle kan det hända att du måste göra en föranmälan och eventuellt också hämta ut biljetter i förväg. Biljetterna är gratis.

Information om hur man anmäler sig eller får tag på biljetter framgår alltid av programpunktens text här på webbsidan.

Observera att festivalen inte har något centralt system för hantering av föranmälningar eller biljetter. Information om hur du föranmäler dig eller hämtar biljett till en speciell aktivitet hittar du i aktivitetens beskrivning i det digitala programmet här på webbsidan.

Ett fåtal programpunkter har åldersgräns. Detta framgår i så fall i texten för den aktuella programpunkten här på webbsidan. Står det inget som åldersgräns är utgångspunkten att alla är välkomna.

Vi har två informationstält på stan under Göteborgs Kulturkalas. Där kan du få svar på dina frågor om festivalen och läsa vår programtidning.

Toaletter finns på alla större festplatser, stortoaletter med plats för rullstol finns på flera platser. Dessutom har Göteborgs Stad ett stort antal offentliga toaletter runt om i staden som är tillgängliga året om.

Alla programpunkter som syntolkas kommer du hitta i programmet här på webbsidan och i programtidningen.

Alla programpunkter som teckenspråkstolkas kommer du hitta i programmet här på webbsidan och i programtidningen.

Upphittade saker tas om hand av våra ordningsvakter på de olika festivalplatserna. Senast dagen efter lämnas de in till Polisens Hittegodscentral i Göteborg. Saker som hittats under helgen lämnas in senast nästkommande vardag.

Samma dag du tappat bort något

Prata med någon av våra ordningsvakter på plats. Upphittade saker av stor betydelse, till exempel nycklar, plånböcker och mobiler rapporteras in centralt, så om sådana saker kan du fråga vem som helst av våra ordningsvakter.

Från dagen efter att du tappade bort något

Kontakta Polisens Hittegodscentral på Odinsgatan 28 B i Göteborg. Mer information och öppettider hittar du genom att besöka Polisens webbplats.

Vid stöld

Om något har blivit stulet från dig ska du så fort som möjligt göra en polisanmälan. Du kan också prata med våra ordningsvakter på festivalen som kan hjälpa dig.

Kulturkalaset har tillstånd från Göteborgs Stad att hålla ljudet på max 97 decibel.

Se tidtabeller på vasttrafik.se. Västtrafiks kundservice har telefonnummer 0771-41 43 00.

På www.goteborg.com finns mängder av information om destinationen Göteborg.

Önskar du att prata med någon personligen är du välkommen att besöka Göteborgs Turistbyrå på Kungsportsplatsen 2. Du når dem också på 031-368 42 00 eller turistinfo@goteborg.com